Ratsastuskeskus Ainon käytännöt koronavirustautiin liittyen

Erityistä huomiota käsien pesuun, maskin käyttöön ja ratsastushanskojen/kertakäyttöhanskojen käyttöön koko tallilla vierailun ajan. Meneillään olevan COVID-19 viruksen vuoksi toimimme näin maanantaista 30.11.2020 eteenpäin:

 • Tallissa kaikilla, kaikkialla maskipakko. Maskia ei tarvitse käyttää ratsastaessa. Opettajan ei tarvitse käyttää maskia opettaessaan.
 • Ratsastuskoulun satulahuone on kiinni. Hevosten varusteet löytyvät hevosen karsinan edustalta. Varusteet putsataan vesikarsinassa yksi henkilö kerrallaan. Hevosten viimeiset ratsastajat voivat palauttaa varusteet satulahuoneeseen. Pyydämme erityistä varovaisuutta hevosen taluttamiseen, kun varusteet ovat käytävillä, jotta hevoset ja varusteet eivät vahingoitu.
 • Kun tulet tallille, pese kädet huolellisesti saippualla ja laita joko omat ratsastushanskasi tai kertakäyttöhanskat käteesi, kun olet tallilla ja kosket varusteisiin ja hevoseen. Ota hanskat pois vasta kun lähdet tallilta. WC:ssä myös käsidesiä, käytäthän sitä yksi pumppaus/kerta jotta sitä riittää kaikille.
 • Tule tallille aikaisintaan puoli tuntia ennen omaa tuntiasi ja poistu heti tuntisi jälkeen/hoidettuasi hevosen.
 • Jos olet matkustanut ulkomaille, älä tule tallille kymmeneen päivään.
 • Ratsastuskouluoppilaat eivät saa tuoda vierailijoita katsomaan tunteja. Ainoastaan alaikäisillä oppilailla saa olla huoltaja mukana.
 • Muistathan huolehtia käsihygieniasta ja aivastaa tai yskiä hihaan.
 • Välttäkää ylimääräistä kontaktia toistenne kanssa. Pidetään 1-2 m etäisyys muihin asiakkaisiin.
 • Vältetään ylimääräistä koskemista hevosten varusteisiin, maneesien oviin (pidetään ovet auki), laitoihin, karsinoihin…
 • Pukuhuoneissa max. kaksi ihmistä kerrallaan. Jos ohjetta ei noudateta, pukuhuonetilat suljetaan.
 • Ottakaa omat Noshout-kuulokkeenne mukaan tunneille. Jos teillä ei ole Noshout-kuulokkeita, voitte käyttää myös normaaleja kuulokkeita. Jos unohdat ottaa omasi tai sinulla ei ole kuulokkeita, desifioimme tallin puolesta annettavat Noshout-kuulokkeet.
 • Toistaiseksi tunnin voi peruuttaa myös juuri ennen tunnin alkua laittamalla tekstiviestin ratsastuskoulun päivystysnumeroon. Ennen tuntia peruutetuista tunneista saa rästin. Opettaja pitää puhelinta mukanaan koko illan.
 • Jos tunnet oloasi yhtään kipeäksi, ÄLÄ TULE TALLILLE. Jos epäilet tai sinulla tai perheenjäsenilläsi on todettu COVID-19 virus, ilmoita siitä tallin henkilökunnalle puhelimitse tai sähköpostilla.

Kiitos yhteistyöstä!