Järvenpäähän uusi monitoimiareena vuonna 2021

Järvenpään ympäristön sisäliikuntapaikkojen pula helpottuu, kun maamme eturivin ratsastuskeskuksiin lukeutuva Ratsastuskeskus Aino laajentuu ensi vuonna monipuoliseksi urheilu- ja tapahtuma-areenaksi.

”Ratsastus säilyy myös uuden monitoimiareenan ydintoimintana ja sen rinnalle luodaan nyt mahdollisuus laajempaa käyttäjäkuntaa palvelevalle muulle toiminnalle”, taustoittaa muutosta areenan omistaja Erkki Siltala. ”Haluamme olla mukana tukemassa paikallisia urheilu- ja liikuntaseuroja rakentamalla korkeatasoisen sisäliikuntapaikan esimerkiksi salibandylle, joka on täällä jo pitkään kärsinyt kenttäpulasta.

Muutos ei tule vaikuttamaan areenan ratsastustoimintoihin. Jatkamme edelleen yhtenä Suomen suurimpana ratsastuskilpailujen järjestäjänä ja tulemme panostamaan entistä enemmän ulkokauden kilpailutoimintaan. Sisäkaudella areena pystytään muuttamaan ratsastuskentäksi, joka mahdollistaa sisäkilpailujen järjestämisen. Myös ratsastuskoulun toiminta jatkuu normaalisti” lupaa Siltala.

Korkeatasoiset salibandykentät ja parhaat ratkaisut monipuoliseen liikuntaan
Uusi monitoimiareena tulee pitämään sisällään mm. kaksi salibandy-/futsalkenttää, isot pukuhuonetilat, uudet ravintolatilat sekä uudistetut katsomotilat. Uudistus ei aiheuta muutoksia rakennuksen hiilijalanjälkeen, sillä jatkossakin uusiutuvaa energiaa hyödynnetään tehokkaasti maalämmön ja katolla olevien 120 kWh tuottavien aurinkopaneelien avulla.

Monitoimiareenan sijainti on erinomainen isoillekin urheilu- ja messutapahtumille, eikä uusia liikennejärjestelyjä tarvita. Julkiset liikenneyhteydet ovat hyvät, sillä lähin juna-asema (Ainolan Rautatieasema) on vain muutaman sadan metrin päässä, myös parkkipaikkoja on alueella valmiina runsaasti.

Muutostöiden aikataulu on nopea. Rakentaminen alkaa ensi vuoden huhtikuussa ja areenan on määrä olla valmis käyttöön elokuun alussa 2021. Syksyn 2021 urheiluvuorojen varauksia voi tiedustella sähköpostitse info@ainoareena.fi.

Lisätietoa:
Erkki Siltala,
puh. 040 0481 660,
erkki.siltala@ainoareena.fi

Ratsastuskeskus Aino / Aino Areena
Maamiehenkatu 14 04400 Järvenpää