Aino Talent 9.4: Lotta

9.4.2019 Perusasioiden äärellä
Menin tunnilla ensimmäistä kertaa Safarilla. Se oli alkuun aika äksy hoidettava, varmaan testasi, että ollaanko tosissaan. Saatiin kuitenkin yhdessä äidin kanssa laitettua se ihan hyvin kuntoon tuntia varten. Satulavyön kiristämisestä ei moni polle tykkää, ei myöskään Safari.
Tunnilla opettajana oli taas Gia, ja oltiin isossa maneesissa. Meillä oli koko maneesi käytössä, mutta silti meinasi tulla ahdasta, kun hevoset kerääntyivät possujunaan perätysten. Aika ihanaa oli ratsastaa sisällä, kun ulkona sataa räntää ja lämpötila lähentelee taas nollaa!
Ratsastettiin kulmia käynnissä ja suorilla ravia – tarkkoja 90 asteen kulmia ja samaa ravissa. Toiseen päähän tehtiin volttia ja toiseen pääty-ympyrää ja muuten samaa ravitehtävää, eli tarkkoja kulmia. Safari oli aika reipas, joten jätin raipan pois. Sen jälkeen vaihdettiin tehtävää: pihan puolen pitkällä sivulla tehtiin loivaa kiemurauraa, kenttäpäädyssä pääty-ympyrä, tallin puoleisella pitkällä sivulla 4-5 käyntiaskelta ja kahvilapäädyssä pääty-ympyrä. Kulmat piti edelleen ratsastaa tarkasti. Tätä tehtävää ratsastettiin harjoitusravissa, eli samalla harjoiteltiin perusistuntaa. Safarin harjoitusravi tuntui aika pompottavalta. Sitten tehtävää muutettiin niin, että kenttäpäädyn ympyrä tehtiin laukassa.
Lopputunnista tehtiin vielä paljon siirtymisiä ja treenattiin perusasioita. Gia sanoi, että loppukauden aikana treenaamme täsmällisyyttä teissä ja siirtymisissä. Lisäksi treenataan istuntaa, jotta se olisi rentoa myös harjoitusravissa.
Instagram: @lotta_ratsastaa