Aino Talent 7.3: Laura

Tällä viikolla torstain pienryhmämme opettajana aloitti Annen tilalla Sanna. Tykkäsin Sannan kokonaisvaltaisesta opetustyylistä, jossa hän keskittyi sekä tehtävien oikein ratsastukseen, ratsastajan istuntaan että hevosen ratsastettavuuteen. Tällä kertaa ratsunani oli Spot.

Olin nähnyt Spotin pari kertaa samalla tunnilla ja osasin olettaa sen olevan toisinaan haastava. Spot saattaa ajoittain testata ratsastajaa ja että tarvitseeko sen työskennellä. Pyrin ratsastamaan sitä alusta asti hyvin eteen, mutta olin silti pohkeella herkästi liian hidas ja näin myös Spot jäi hitaaksi. Teimme alkuun avotaivutuksia käynnissä ja ravissa sekä ravilisäyksiä pitkillä sivuilla. Avotaivutuksissa meillä kävi herkästi niin, että en saanut taivutusta rehellisesti läpi koko rungosta, vaan hevonen pullautti lavan ulos ja taipui kaulasta. Tätä työstettiin ja paremmilla ulkoavuilla avot alkoivat sujua paremmin.

Laukkatyöskentelyä teimme isoilla pääty-ympyröillä. Tässä itse keskityin lähinnä hyviin laukannostoihin ja pyrin energiseen, eteenpäinpyrkivään laukkaan. Välillä oli haastavaa, mutta välillä saatiin myös onnistumisen kokemuksia. Spotilla on todella miellyttävät askellajit, eli kun sen saa liikkumaan eteen siitä kuoriutuu oikein kiva hevonen!