Aino Talent 4.4: Laura

Atte oli yksi hevostoiveistani kouluratsastuksen rataharjoituksiin, vasta yhden ratsastuskerran perusteella. Se tuntui heti ensimmäisellä kerralla jotenkin oman tyyliseltäni hevoselta, jonka kanssa yhteinen sävel löytyi nopeasti. Pääsin onneksi ennen rataharjoituksia treenaamaan sen kanssa kuitenkin toisenkin kerran. Tunnilla Atte alkuun leikki paljon kuolaimella ja oli epätasainen suustansa. Verryttelyn myötä se alkoi kuitenkin keskittyä enemmän työntekoon ja tuli tuntumalle tasaisemmaksi. Verryttelyn jälkeen harjoittelimme pituushalkaisijaa molemmista suunnista. Tunnustelimme, kummasta suunnasta tullessa hevonen tuntui suoremmalta, jotta radalla voisi sitten tulla radalle siitä kierroksesta. Atella alkuun tuntui oikea suunta selvästi paremmalta, mutta muutaman pituushalkaisijan jälkeen eroa ei juurikaan ollut. Atte toimi ihanan herkästi pidätteille ja pysähtyi pääsääntöisesti tasajaloin. Eteenpäinpyrkimystä tavoiteltiin enemmän, se tuntuu olevan ratsastuksessani usein tapetilla. Olen usein korostanut sitä blogikirjoituksissani, mutta tämä johtuu siitä, että eteenpäinpyrkimys on avain kunnolliseen peräänantoon, jota ei voi saavuttaa pohkeen takana kulkevan hevosen kanssa. Vasta kunnollisen eteenpäinpyrkimyksen kautta hevonen alkaa käyttämään kunnolla selkäänsä ja pystyy kokoamaan itseään. Tätä kautta myös ratsastajalla on enemmän vaihteita käytettävissä ja hän pystyy säätelemään askellajia ja kokoamisastetta mieleiseksensä. Toki lisäksi tarvitaan herkkyyttä tuntumalle sekä monia muita asioita, mutta ilman eteenpäinpyrkimystä ei ole energiaa, mitä hallita.
kuva.png
Varsinkin lopputunnista jäi oikein hyvä fiilis ja jäin odottamaan innolla pitkän perjantain jälkeisenä lauantaina ratsastettavia rataharjoituksia. Olin ilmoittautunut ratsastamaan helppo A:2 -radan. Olen mennyt helpon A:n radan kisoissa vain kerran aiemmin. Tällöin prosentteja tuli vain jonkin 52 ja rapiat eli pisteet eivät päätä huimanneet. Jo Aino Talentiin ilmoittautuessani ilmoitin tavoitteekseni päästä siirtymään helppo B-tasolta selkeämmin helppo A-tasoiseksi. Talent-projektin ollessa noin puolivälissä, olikin hyvä päästä tsekkaamaan sen hetkistä tasoa.
En tiedä olenko aiemmin maininnut, että olen ollut melkoinen kisajännittäjä, ja osittain sen vuoksi en viimeisen kuuden vuoden aikana ole osallistunut kuin kahtiin kisoihin. Olen kuitenkin päättänyt selättää turhan jännittämisen ja päästä taas jonkinlaiseen kisarutiiniin. Rataharjoitukset toimivat mahtavana askeleena tätä kohti, sillä tutun paikan ja harjoituksenomaisuus madalsi kynnystä osallistumiselle. Loppujen lopuksi jännityskin pysyi hyvin kurissa eli lasken jo tämän voitoksi!
kuva.png
Sitten varsinaiseen rataan. Verryttelyssä kaikki tuntui menevän penkin alle, kun Atte tiputti jatkuvasti laukan raville ja tuntui etten saanut sitä ratsastettua kunnolla ohjan ja pohkeen väliin. Rata meni ihan kohtalaisesti, joskin juurikin pari laukkarikkoa rokotti pisteitä ikävästi. Myös peräänannon olisi pitänyt olla tasaisempi. Prosentteja tuli hieman yli 57, eli kuitenkin parannusta ensimmäiseen helpon A:n rataani. Jospa Talent-projektin jälkeen tulisi jo yli 60. 😉
Rataharjoitus oli kuten sanottua, todella hyvää harjoitusta ja askel kohti kisarutiinia. Aivan mahtavaa, että Ratsastuskeskus Ainossa järjestetään myös tällaisia matalan kynnyksen kisaharjoituksia!
Treenit jatkuu ja pian alkaa ulkokausikin!