Aino Talent 30.4: Lotta

Vappuaaton tunnilla meitä oli vain viisi ratsukkoa ja ratsastettiin isossa maneesissa. Ratsastin ekaa kertaa Lillillä. Aika hauskaa muuten, että mun lempinimi on Lilli! Kaimaheppa oli alkeisestetunnilla ennen meidän tuntia, eli haettiin se äidin kanssa pikkukentältä ulkoa.
Alkuun tehtiin pysähdyksiä ja siirtymisiä takaisin käyntiin. Harjoiteltiin sitä, että hevonen reagoisi nopeasti annettuihin apuhin. Ravissa jatkettiin samoja siirtymisharjoituksia, ratsastettiin uraa pitkin ja ympyröillä ja herkisteltiin hevosia pohkeelle.
Laukkatehtävässä tehtiin ympyröillä laukannostoja harjoitusravista, ja ne sujuikin aika kivasti Lillin kanssa. Lilli on valtavan suuri, mutta kiltti ja kiva ratsastaa.
Välikäynneillä tasattiin omaa ja hevosten hengitystä. Seuraavaksi treenattiin vielä keskihalkaisijalla suoran linjan ratsastamista ja pitkille sivuille tehtiin voltit. Tehtävä tehtiin kevyessä ravissa. Hevosta asetettiin sisään päin ennen kaarteita. Liian aikainen kääntyminen estetään sisäpohkeella ja ulko-ohjan tuella. Keskihalkaisijan puolivälissä oli puomit, ja niiden kohdalle lisättiin ensin muutama käyntiaskel. Hetken päästä muutettiin tehtävää taas niin, että käynnin sijaan otettiin ravista pysähdys keskihalkaisijan puoliväliin. Välejä tasattiin tarvittaessa volteilla – ja ruuhkaa meinasi syntyä, vaikka meitä oli vain viisi ratsukkoa. Lopussa tehtiin vielä laukannostoja ympyrällä vasempaan kierrokseen.
Lillillä ei ollut enää tuntia tämän jälkeen, joten hoidin sen pois. Lilli oli kiva ja helppo hoitaa ja mukava ratsastaa.
Instagram: lotta_ratsastaa