Aino Talent 2.4: Lotta

2.4.2019

Pääsin toista kertaa menemään Siirillä. Sillä oli apuohjat vaihdettu martingaaliin ja se oli klipattu, joten sillä ei tullut enää niin kova hiki maneesissa. Meillä oli opettajana vikaa kertaa Anni.

Alkukäynneissä tehtiin pohkeenväistöä keskihalkaisijalta uralle: asetus sisälle, puolipidätteitä, sisäpohkeella kohti uraa ja ulko-ohjan tuki. Mun sisäpohkeen pitäisi ehkä olla nopeampi eikä vaan jäädä painamaan.

Kevyessä ravissa mentiin taas tarkkoja kulmia, oikoa ei saa, mutta sujuvaa ravia läpi kaarteen läpi: asetus, taivutus, käännös, suoristus ja kohti uutta kulmaa. Sain Annilta vinkin, että nyrkki on pidettävä kiinni, jotta ohja ei liu’u pidemmäksi vaan tuntuma hevosen suuhun säilyy.

Keskiympyrällä mentiin ravia ja silloin hevosta asetetaan sisälle päin. Laukatkin tehtiin ympyrällä. Laukannostossa hevonen valmistellaan lyhyeksi ja asetus pidetään sisällä, sitten vaan laukkapohkeet. Tällä kertaa laukannostot sujuivat jo paremmin kuin viimeksi Siirin kanssa. Loppuraveissa ratsastettiin vielä loivaa kiemurauraa molemmille pitkille sivuille.

Tämä oli Siirille päivän viimeinen tunti, joten laitettiin se pois äidin kanssa. Mulla oli tunnilla GoPro-kamera kiinni kypärässä ja se kuvasi koko tunnin. Kävi vaan sellainen hassu juttu, että äiti oli onnistunut laittamaan sen kuvaamaan yhden kuvan viiden sekunnin välein time lapse -videota eikä siis normaalia videota. Näin koko tunti mahtuu 22 sekuntiin, ja lopputuloksen voi käydä katsomassa mun IG-tilillä 😀

IG: @lotta_ratsastaa