Aino Talent 19.03: Lotta

19.3.2019 Aten kyydissä puomeja

Atte oli jo edellisellä tunnilla, joten meillä oli äidin kanssa hyvää aikaa istua mukavasti kahvilassa ja katsoa maneesissa meneillään olevaa tuntia. Ainon kahviossa on kaikkea ihanaa tarjolla, ja tällä kertaa me valittiin voisilmäpullat, mehu ja tee. Edellisellä tunnilla olevat hyppäsivät kavaletteja ja esteitä. Atte kompastui ja sen ratsastaja tippui, mutta pääsi jatkamaan tuntia.

Omalla tunnilla me mentiin puomeja ravissa ja laukassa. Tehtiin vaihtoja ravista käyntiin puomien väleissä, sitten ravissa kaikki puomit. Puomeja ratsastettaessa on tärkeää tähdätä keskelle, pitää suora linja ja hyvä tahti. Puomeja mentiin molempiin kierroksiin ja sitten oli pienet välikäynnit.

Ympyrällä ratsastettiin ravissa puomeja ja kavalettia. Kavaletilla nostettiin paino jalustimille. Attea piti ratsastaa vähän reippaammin ennen kavalettia, jotta se ei kompastunut siihen. Sitten kavaletin jälkeen nostettiin laukka ja laukattiin puoli ympyrää seuraavalle puomille asti, ja koko kierrosta laukassa ilman kavalettia.

Keskihalkaisijalla harjoiteltiin käynnissä suoran linjan ratsastamista. Yllättävän vaikeaa olla mutkittelematta, kun aita tai laita ei ole tukena. Kavaletteja ratsastettaessa mun pitää muistaa katsoa eteenpäin, eikä sitä kavalettia, kyllä se pysyy siellä alla katsomattakin! Laukannostoissa oli tänään alkuun vähän vaikeuksia, ja ope-Anni sanoikin, että “tie hävisi ja ratti hävisi” ja Atte lähti vaan jyräämään eteenpäin. Muutaman kerran jälkeen laukannostot alkoivat sujua paremmin. Loppuraveissa mentiin vielä puomeja kevyessä istunnassa.

IG: @lotta_ratsastaa

image.png