23.4 Aino Talent: Lotta

Tämän tunnin alkuun käytiin läpi teoriana asettamista. Asettaminen ei vain ole sitä, että käännetään hevosen päätä, jotta nähdään sen silmäkulma ja sierain, vaan asettaminen tulee sisäkyljestä ja sisätakajalasta. Asettaminen ei käännä hevosta, vaan muuttaa vaan sen asentoa.

Aluksi käynnissä pitkillä sivuilla asetettiin hevosta ulos päin. Tässä aita auttoi, ettei hevonen kääntynyt ulos. Pääty-ympyröillä hevosta asetettiin sisäänpäin, ja ympyrän oli pystyttävä isona ja pyöreänä. Hevosilla on toispuoleisuutta, joten joitain hevosia voi olla helpompi taivuttaa toiseen suuntaan helpommin.

Sitten ympyrät ja asetukset jätettiin pois ja jatkettiin suoralla hevosella suoraa uraa. Suunnanvaihdon jälkeen jatkettiin jumppaa: pääty-ympyröillä asetus ulos päin ja pitkillä sivuilla sisään päin.

Välikäyntien jälkeen vaihdettiin tehtävää: pitkä sivu ravissa, ennen kulmaa käynti, kulman jälkeen laukannosto, pääty-ympyrä laukassa, siirtyminen raviin, tarkka kulma, pitkä sivu ravissa ja taas ennen kulmaa siirtyminen käyntiin ja sama uudestaan toiseen päähän. Tätä toistettiin monta kertaa, ja meillä sujuikin Femmen kanssa tosi hyvin!

Suunnanvaihdon jälkeen tehtävää muutettiin niin, että ympyröillä asetettiin sisään ja pitkillä sivuilla ratsastettiin suoralla hevosella. Tehtävä tehtiin kevyessä ravissa. Lopuksi jäähdyteltiin suoraa uraa käynnissä.

Oli tosi kiva tunti ja Femme oli tosi kiva ratsastaa ja sopivan reipas!

Instagram: lotta_ratsastaa