21.02 Aino Talent: Laura

Toisen tuntini Ainossa ratsastin heti ensimmäisen perään torstaina Annen pienryhmässä. Edellisen päivän kova treeni painoi vielä kropassa, mutta ei se menoa haitannut. Tällä kertaa minulle oli jaettu ratsuksi Atte. Atesta en entuudestaan tiennyt juurikaan, mutta nopeasti tunnin alettua päästiin tutustumaan. Itselläni on kuitenkin uusien hevosten kanssa ajoittain se ongelma, että en heti uskalla pyytää riittävän napakasti. Tunnin aikana tässä kuitenkin rohkaistuin ja kuten viime tunnilla, eteenratsastuksen merkitys oli Atenkin kanssa suuri. Alkuun olin jalalla liian passiivinen, jolloin Atte ei liikkunut riittävästi pohkeen edessä, mutta pikkuhiljaa koneet käynnistyivät niin hevosella kuin ratsastajallakin. Alkuun tehtiin etuosakäännöksiä, joissa Atte oli yllättävän helppo. En ole kovin paljoa etuosakäännöksiä itse treenannut, joten ajattelin niiden muistuttavan enemmänkin pieniä voltteja, mutta Atte hiffasi heti, mitä olin siltä pyytämässä ja käännöksistä tuli jopa melko laadukkaita (joskin tässä oltaisiin jo tarvittu sitä eteenpäinpyrkimystä/-ratsastusta enemmän). Tunnilla työskenneltiin sekä koko ison maneesin mitalla, että isolla ympyrällä. Harjoitusravissa Anne ehdotti jalustimien tiputtamista jaloista, minkä mielelläni teinkin. Ilman jalustia ratsastus auttaa itselläni hyvin paremman istunnan löytämisessä, kun istuinluut laskeutuvat paremmin paikalleen ja jalka tippuu pitkänä alas. Jalustimien kanssa minulla on toisinaan paha tapa nostaa polvi ja kantapää ylös huomaamattani. Kuvat ja videot ovat monesti tuoneet tämän karun totuuden jalkani sijainnista ilmi.
image.jpeg
Harjoitusravissa teimme ympyrän pienentämistä ja suurentamista spiraalimaisesti. Tämä parantaa ulkopohkeen “läpi menoa” mukavasti, tykkäsin siitä harjoituksena kovasti. Laukassa teimme pääasiassa perustyöskentelyä ympyrällä ja koko maneesissa. Tässä sain Annelta hyviä kommentteja istuntaani liittyen. Istunta on yksi asioista, joita haluaisin kehittää paljon, joten olin iloinen kommenteista. Erityisesti käteni sijaintiin sain hyviä oppeja. Opin, että kyynärpääni ovat herkästi irti kyljistäni (fysioterapeutin sanoin olkaniveleni on lievässä abduktiossa). Pois oppiminen on siitä ärsyttävää, että samaa virhettä joutuu korjaamaan useita, useita kertoja ja silti ne kyynärpäät hakeutuvat kauemmas kyljistä uudelleen ja uudelleen. Toinen korjattava asia istunnassani on ryhti. Olkapääni kiertyvät herkästi eteen ja monet opettajat ovat neuvoneet tuomaan enemmän lapoja yhteen. Saatan tuntea istuvani ryhdikkäässä asennossa, mutta peilistä huomaankin yläselän olevan hieman kumarassa. Kroppani kaipaisi varmasti enemmän lapoja tukevien lihasten treeniä ratsastuksen ulkopuolellakin, ja sitä olenkin pyrkinyt lisäämään.
Kaikenkaikkiaan tunnista jäi todella hyvä fiilis ja tykästyin Atteen hevosena todella paljon! Tähän astisista Ainon tuntihevosista se nousi suosikikseni. 🙂
Ps. Alla Aten mielipide kuvissa poseeraamisesta.
image.jpeg
t. Laura Mölsä
IG: @drsgewithlaura