12.02 Aino Talent: Lotta

Eka tunti Ainossa!

Tällä viikolla oli mun eka ratsastustunti Ainossa ja Aino Talentissa. Olen aiemmin vain käynyt katsomassa kisoja ja ollut kepparikisoissa siellä. Ja tietty Aino Talentin karsinnoissa pääsin ratsastamaan näissä hienoissa puitteissa!

Tultiin tallille äidin kanssa tosi ajoissa, koska ei oikein tiedetty miten homma toimii. Ilmoitustaululla olevasta tuntilistasta näkee mitkä hevoset on jaettu. Senkin näkee, että onko oma hevonen jo edellisellä tunnilla, niin kuin meille kävi Sämpylän kanssa. Tuntilistasta näkee myös sen onko tunti pienessä vai isossa maneesissa ja tarvitaanko hevoselle jotain erityisiä varusteita.

Sämpylä oli siis jo tunnilla, joten ei laitettu sitä itse valmiiksi vaan mentiin katsomoon seuraamaan Mervin pitämää alkeisestetuntia. Tunnistettiin Sämpylä, koska olin karsintapäivänä käynyt ottamassa siitä kuvan. Ainossa oli silloin samaan aikaan yksi kaveri joka käy siellä tunneilla, ja hän näytti meille oman lempparinsa eli just Sämpylän. Mua jännitti aika paljon ennen tuntia, muttei läheskään niin paljon kuin karsinnoissa! Silloin olin ihan hermona. Helpotti kyllä kun pääsin satulaan.

Tunnilla meidän opettajana oli Anne, joka oli mukava opettaja. Meitä oli yhteensä kuusi ratsukkoa, lapsia ja yksi mun tuttu aikuinen, se oli jatkokurssin tunti. Mentiin kuutioiden ympäri kulmia ensin käynnissä ja sitten ravissa. Sain vinkkejä istuntaan ja ryhtiin, ja se onkin yksi asia mitä aion erityisesti treenata kevään aikana, koska mun istunta on vähän etukeno ja käsien kannattelu unohtuu. Tehtiin istuntaharjoituksia harjoitusravissa ja sitten minä ja Sämpylä tehtiin omaa ympyrää keskellä, kun vauhtia oli vähän liikaa. Lopussa tehtiin vielä voltteja kulmapalikoiden ympäri ja isolta päätyvoltilta lähdettiin suoralle uralle laukkaan ympäri kentän.

Sämpylä oli kiva ratsastaa, vaikka tosiaan aika reipas, mutta ei se siis mitenkään käsistä lähtenyt. Askelet oli aika helpot istua ja laukka nousi nätisti. Maneesissa oli tosi kiva ratsastaa, kun ei tarvitse olla toppakamppeet päällä. Sämpylä jatkoi vielä kolmannen tunnin, joten ei tällä kertaa päästy sitä hoitamaan. Tunti oli kiva ja uudella hevosella ratsastus oli kivaa!

Oon niin iloinen, että oon päässyt mukaan Aino Talentiin!

Lotta

IG: @lotta_ratsastaa